Kennismaking

Wanneer u ons inschakelt om ons bij uw plannen te betrekken, maken wij een afspraak voor een kennismakingsgesprek. We bespreken dan uw wensen en de Tuinspecialist bekijkt de huidige situatie van uw tuin. (ligging van de tuin, bereikbaarheid, grondsoort etc.)

Dit gesprek is uiteraard kosteloos en vrijblijvend. U kunt tijdens of na dit gesprek beslissen de Tuinspecialist een schetsontwerp van uw tuin te laten maken, eventueel direct al met een bijbehorende offerte.

Bespreken van het 3D ontwerp / offerte

De Tuinspecialist maakt met u een afspraak voor het bespreken van het 3D ontwerp, op basis daarvan krijgt u al een goede indruk van hoe uw tuin er uit komt te zien. U kunt bekijken of deze beantwoordt aan uw wensen en verwachtingen. Natuurlijk kan het ontwerp nog aangepast worden. De Tuinspecialist zal zijn ontwerp en de gemaakte keuzes toelichten. Ook zal hij u informeren en adviseren bij uw keuze voor materialen (zoals bestrating) en beplanting.

Met betrekking tot het gebruik van materialen zijn een aantal dingen van belang:

  • Welke materialen vindt u mooi
  • Passen deze materialen in uw tuin en bij de stijl van uw huis
  • Wat zijn de eigenschappen van de gekozen  materialen (kwaliteit, onderhoud)
  • Passen de materialen in uw budget


Beplantingsplan

Het is belangrijk om een goed beplantingsplan te maken. Hierbij zijn uiteraard uw wensen leidend, maar het is belangrijk dat de planten bij elkaar passen en dat goed wordt nagedacht over de eigenschappen zoals groei, bloeiwijze en onderhoud van de beplanting. Een verkeerde beplanting kan ervoor zorgen dat uw tuin uitgroeit tot een verwilderde en onoverzichtelijke jungle. De Tuinspecialist zal u ook hierbij informeren en adviseren.

Uitvoering van de werkzaamheden

Wanneer het ontwerp definitief is en u akkoord gaat met de offerte, zal de Tuinspecialist met u afspreken wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Onderhoud van uw tuin

Veel mensen willen een ‘onderhoudsvrije’ tuin. Maar ook al is het weinig, elke tuin heeft onderhoud nodig. De Tuinspecialist kan u hierbij adviseren als u dit zelf wilt doen. Uiteraard kunnen wij ook (een gedeelte van) het onderhoud zoals snoeien, onkruidvrij houden en bemesten voor u verzorgen. De Tuinspecialist maakt met u een afspraak om te bekijken welk onderhoud nodig is. Dit bezoek is kosteloos en vrijblijvend. U ontvangt hierna een offerte m.b.t. de te verrichten werkzaamheden.Meer informatie / Contact

U kunt contact met ons opnemen als u meer informatie wilt, of als u een afspraak wilt maken. U kunt ons bellen, of uw gegevens achterlaten op het contactformulier. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.


Graag tot ziens,

Piet-Jan Hazenoot
Tuinspecialist